8. 7. 2021, aktualizováno 8. 2. 2023

Na začátku je hluk, prach a kupa práce, na konci nový nábytek, větší pohodlí a pocit k nezaplacení. Tak by se dala v jedné větě popsat rekonstrukce bytu. My jsme pro tento článek vybrali takové, které se podle nás náramně povedly. A byla by škoda vám o nich neříct!

Garsonka, 2+kk nebo 3+1. Dispozicemi se liší, ale pokud je budete chtít „od základů“ předělat, čeká vás v každém případě to samé: sehnat bytového architekta nebo jiného odborníka na návrh interiéru, vyřešit ohlášení či dokonce stavební povolení, rozmyslet se, jestli zvolíte rekonstrukci bytu na klíč nebo některé stavební práce zvládnete sami. Je to spousta zařizování, ale výsledek stojí za to. Přesvědčte se sami!

Proměna garsonky jako malý zázrak

Paní Gábina chtěla nejdřív jenom zrekonstruovat bytové jádro. Ale když už byla u toho, rozhodla se nakonec pro kompletní rekonstrukci garsonky o rozloze 25 m². Bylo potřeba vybourat staré umakartové jádro a postavit nové (zděné), předělat hliníkové elektroinstalace do mědi, nainstalovat kuchyňskou linku, vyrovnat podlahy a celý byt omítnout a vymalovat.

To není zrovna málo práce, ale vybraný dodavatel všechno zvládnul na jedničku. Což dokládají nejenom fotky, ale hlavně hodnocení zákaznice: „Vynikající spolupráce a fantastický výsledek!… Všechno krásně čistě dotažené, i nejmenší detaily bez chyb. Výsledek opravdu hodně předčil moje očekávání… Malý zázrak 🙂 Rozhodně doporučuji.“

Rekonstrukce panelákového bytu 2 + kk

I na malém prostoru se dají zrealizovat velké věci. A tahle přestavba je toho důkazem. Václav chtěl zachovat původní dispozice bytu, přesto čekal firmu pořádný kus práce. Všechno, co bylo původní, muselo pryč: zdi, podlahy, umakartové jádro, vestavěné skříně i zateplení. Pak se všechno stavělo a pokládalo znovu, včetně elektroinstalace a rozvodů. Firma, kterou na rekonstrukci bytu Václav poptal, si vedla bravurně. A vysloužila si dokonce Kozlovu pečeť poctivosti.

Přestavba skoro k nepoznání

Tato rekonstrukce bytu má hned dvě zajímavosti: jednak probíhala v době první covidové vlny, druhak ji majitel sledoval jenom na dálku (ze zahraničí). Žádná z okolností ale průběh nijak negativně neovlivnila. A i když přestavbu provázely komplikace, stavební firma si s nimi vždycky dokázala poradit:

Takhle práci ohodnotil zákazník: „Veškeré problémy během projektu řešili řemeslníci sami operativně, pragmaticky a profesionálně. Přes komplikovanou dobu byl původní časový plán téměř přesně dodržen a po půl roce používání bytu není jediný problém na který by se dalo stěžovat. Moc děkuji a těším se na další spolupráci!“

Další inspiraci i šikovné řemeslníky najdete u nás

Pokud jsme i vás zlákali k rekonstrukci bytu, máme radost. A hlavně jsme tu od toho, abychom vám pomohli. Můžete si prohlédnout dalších víc jak 2500 referencí a vytipovat si tak stavební firmu nebo řemeslníky, jejichž práce se vám líbí. Anebo rovnou zadejte zdarma poptávku a my vhodného dodavatele najdeme za vás.

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x