Chci začít
David S. řešil/a:

Obklady, dlazba, 2 koupelny a WC

Vybral/a si řemeslníka Zdeněk Novák, který to vyřešil na:
1,0
V oboru obkladač máme dalších 4585 zkušeností od zákazníků:
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Shanim realizaci obkladu do novostavby, Trnova u Jiloviste / Praha Zapad, pozdeji mozna dlazba do celeho RD:

1. koupelna / asi 6m2 podlaha, okolo 30 m2 steny
2. koupelna / asi 6m2 podlaha, okolo 30 m2 steny
WC / asi 2.3 m2 podlaha, priblizne 15 m2 steny
dlazba technicka mistnost: 6.7 m2

obklady 60x30 cm v 1. koupelne 40x120 ve druhe a na WC,Více...

Hodnocení práce zákazníkem:

Aktualizace 24.2.2020 - VAJGLY OD CIGARET POD OBKLADY - Tento tyden jsme meli na stavbe firmu, ktera opravovala katastrofu, kterou pan Novak u nas v dome napachal. Pri sundavani obkladu z Geberitu v koupelne jsme byli v soku. Pod dlazbou byly prilepene vajgly od cigaret !!! viz foto.
ODPOVED NA REAKCI PANA NOVAKA:

Jsem rad, že pan Novák vyloučil všechny mépochyby o jeho poctivosti. Milý pane Nováku, my oba víme, že vaše odpovědi jsou lži ve snaze zachránit si pověst. Lidi, kteří si na základě recenzí objednávají zakázky to ale nevědí, pro ně proto přidávám komentář abych vaše lži a nepoctivost uvedl na pravou míru. Navíc, pokud někdo z vašich budoucích zákazníků má zájem se přijet na vaši práci podívat, před tím než bude u nás opravena, zvu je k sobě na prohlídku, aby se mohli sami přesvědčit, kdo lže a kdo ne. Můj email je davidsojka zavinac gmail.com, zašlu i další fotky na vyžádání, mám jich desítky. Mimochodem, měl jsem s panem Novákem domluveno podkládání dlažby v lednu v celém domě asi 160 m2, to jsem samozřejmě po té, co jsem viděl výsledky jeho práce, zrušil.
Pro zájemce o obklady doporučuji ověřit že je daný obkladač členem Cechu obkladačů, máte tak aspon nějakou šanci vyvarovat se toho, že si najmete kutila, který vám udělá spáru obkladu 5 cm od středu vestavěnéhho WC nebo zapatlá místnosti silikonem tak, jako by to bylo pětileté dítě. Doporučuji také, pokud vám záleží na provedení detailů, se nejprve jet podívat na vlastní oči na jinou práci, abyste měli srovnání, a nechat si vysvětlit od nezávislého odborníka na jaké chyby se zaměřit, abyste se vyhnuli stejné situaci, do jaké jsme se dostali my. Pokud obkládáte jádro v paneláku nebo záchod v hospodě, a nebo neřešíte detaily, kvalita pana Nováka bude stačit.


1 - vy sám můžete přidat svoje vlastní fotky, to, že je tento server zahlcený mými fotkami je samozřejmě lež, fotek můžete přidat kolik chcete a předvést tak, jak vypadá vaše práce.

2 - pan Novák byl průběžně na chyby upozornován, na otřesnou kvalitu silikonování dvakrát, přesto se neobtěžoval toto opravit. Ve chvíli, kdy zničil dolní koupelnu, tím že bez měření a přemýšlení začal obkládat přinutil jsem jej část obkladů strhnout s tím, že se další práce musely zastavit, protože jsem musel objednat další materiál. Na dalších spoustu chyb, které nejsou tak zřejmě, upozornil dozor až v pozdější fázi, tak jak jsem psal.

3 - pan Novák skutečně není profesionální obkladač, už jen z toho důvodu, že nezná zásady obkladačské práce jak je ostatně viděl i z fotografií jeho dalších realizací, kde chudáci majitelé převzali práci v domnění, že jde o kvalitní provedení (rozměření místnosti, promyšlení obkladání, symetrie, obkládání prostoru před usazením vany, ne naopak, atd.). Profesionální nářadí skutečně nemá, jen kutil řeže obklady a dlažbu kotoučem v ruce. Elektrickou řezačku s vodním chlazením zřejmě v životě neviděl, proto ta oštípaná glazura, která je ve všech rozích neúspěšně přepatlávána silikonem. Mimochodem, kamenické rohy vůbec neumí a rovnou mě posílal do jiné firmy, abych si obklady nechal uříznout, kdyby měl profesionální vybavení s elektrickou řezačkou, nebylo by to potřeba.

4 - Ve chvíli, kdy jsem přišel na jeho podvod s účtováním stovky hodin pomocných prací po telefonu se nejprve několik minut vymlouval a následně skutečně řekl, ať tyto hodiny neůčtuji, pokud nyní tvrdí opak je to samozřejmě lež, nemá jinou možnost než to tvrdit, aby nevypadal jako podvodník. Jinak na začátku mi dal cenu za m2 obkládání a položku pomocné práce, po dotazu na Cech obkladačů mi skuteční obkladači potvrdili, že to je trik ze strany pana Nováka, podvod, veškeré práce s obkládáním je u všech poctivých řemeslníků součástí cena za m2 dlažby. Mimochodem, veškerý materiál včetně lepidla a všech obkladů jsem přivezl a nanosil do domu sám, pan Novák pomáhal tak asi deset minut, tolik ke 130 hodinám, které si podvodně naučtoval

5 - Dlažbu ve sprchovém koutu jste položil v opačném spádu z několika důvodů - několik dní předtím jste zabetonoval sprchový žlab v opačném spádu a musel jste se toho následně držet při pokládce. Spád je opačný naprosto stejně po celé šíti místnosti, nesvádějte proto toto na skutečnost, že v opačné části místnosti se na dlažbu stoupalo, pokud by to byla pravda spád by nebyl tak rovnoměrný po celé místnosti. Druhý důvod je snaha schovat nevodorovně položený obklad na navazující zdi, který jste posadil příliš vysoko a aby mevznikl v rohu velká mezera, nezbylo vám, než dát dlažbu výše - do opačného spádu.

6 - Laser Bosch za 4000 (samožřejmě také křížový), který pan Novák kritizuje, samozřejmě odhalil křivě položený obklad a to hned u druhé řady obkladů, čili řeči o tom, že Rako obklady, které jsou rektifikované jsou jsou nepřesné je nesmysl. Toto křivé položení je vidět i s obyčejnou vodováhou. U stropu následně se křivost projevila tím, že na jedné straně stropu není žádná mezera a na druhé straně místnosti asi 1.5 až 2 cm, i hlupákovi dojde, že při konstantní vzdálenosti podlahy od stropu (ta byla 100procentni) je toto způsobeno špatnou pokládkou a není třeba ani laser ani vodováha.

Těch lží od pana Nováka je celá řada, například úsměvná snaha tvrdit, že polovina obrázků není jeho práce. Můžu sem dodat další desítky fotek kde bude jeho práce z dálky a s označením detailu, zájemcům zašlu na email. Jediný způsob jak se přesvědčit o tom, kdo je podvodník je podívat se na fotky, které jsem nahrál a případně mě kontaktovat a podívat se přímo na stavbu.





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Toto hodnocení přidávám jako odstrašující příklad nekvalitní práce a nepoctivosti řemeslníka. Pro objektivni zhodnoceni pridavam fotografie hlavnich vad. Nechali jsme se napálit pozitivními recenzemi, z dálky a na první pohled se zdá, že je práce dobře odvedena, člověk, který si nechá dělat obklady 1 nebo 2 krát za život, neví na co se má zaměřit a nemá srovnání, nepozná rozdíl, proto ty dobre recenze, z fotek jinych realizaci pritom vidi stejne chyby, ktere byly provedeny u nas. Ve chvíli, kdy jsme před dokončením pozvali stavební dozor a následně i odbornou firmu, byli jsme zděšeni. V příloze jen příklad toho nejhoršího, co pan Novák v naší novostavbě napáchal a dole soupis vad od stavebního dozoru. Bohužel celou práci bude muset předělat profesionální firma, která potvrdila všechny vady, na které upozornil stavební dozor.

Pan Novák se mě pokusil podvést, když mi naůčtoval asi 150 hodin pomocných prací, když jsem nesouhlasil a žádal vysvětlení o jakou práci se jedná, řekl, že jde o řezání dlažby. To je přitom standardní součástí ceny za m2 dalžby, navíc jsem již platil samostatnou položku výřezy. Další vysvětlení pana Nováka bylo, že se jedná o míchání lepidla. Po mém údivu řekl, že teda tuto položku mám odečíst, což jen potvrdilo, že se jednalo o jeho nepoctivost.

Dále nás mělo varovat, že pan Novák nepoužívá profesionální nářadí, přestože v popisu poptávky byl uveden typ dlažby a rozměry, požadoval po mě zaplacení půjčovného za nářadí z půjčovny! Veškeré řezání prováděl ručni kotoučovou pilou, oštípanou glazuru se snažil schovat pod nánosem silikonu, který byl nanesený způsobem, jako by to provádělo pětileté dítě (viz fotografie).

Měl jsem jediný požadavek, postupovat podle zásad obkladačské práce a několikrát jsem upozornil, že dodané vizualizace jsou jen pro informaci, aby bylo vidět barevné rozložení obkladů, při samotném obkládání jsem předpkládal, že se pan Novák bude řídit běžnými zásadami obkládání. Přesto pan Novák ignoroval všechny základní zásady, jako je rozměření místnosti před pokládkou, takže začal obkládat a teprve až dojel nakonec, zjistil, že tu mu chybí centimetr, tady mu ujíždí rovina, jspáry nenavazují, nejdou na střed Geberitu, atd.

Vady zjištěné stavebním dozorem:

1) nestejná šířka spáry ve všech rozích místností (neschopnost uříznout obklady na stejnou délku), při silikonování pak nebyla zvolena tlouštka silikonu podle nejširšího místa a silikonová spára má nestejnou a proměnlivou šírku
2) černé čáry od tužky na bílých obkladech nebyly před silikonováním odstraněny a následně prosvítají pod silikonem
3) v rozích na sebe spáry obkladu na vedlejších stěnách nenavazují, jsou mimoběžné, podle pana Nováka to rozrazí silikon (nerozrazil)
4) dlažba ve sprchovém koutě v opačném spádu!, protože se tím snažil zakrýt opačný sklon odtokového žlábku, který špatně zabetonoval a snažil se to svést na fasádní firmu, která mu prý stoupala na dlaždice, než lepidlo vytvrdlo. Zároven se tím snažil zakrýt křivé/nevodorovné obložení navazující stěny, což bylo možné udělat pouze tak, že navazující dlažbu položí v opačném spádu
5) tmavy cement nebyl pred sparovani odstranen ze spar a zabarvil sparovaci hmotu (bilou), takze vznikly nestejnomerne tmave zabarvene spary
6) sparovani bylo provedeno tak ledabyle, ze se na mnoha mistech objevily nevysparovane diry
7) vana byla instalovana pred oblozenim steny, nikoliv naopak, tato zasadni chyba a neznalost obkladackych postupu zpusobila, ze vznikl ostipany prechod mezi vanou a obkladem, ktery se kvuli neschopnosti pana Novaka udrzet rovinu pri obkladani nepodarilo zakryt ani jeho obvyklym zpusobem reseni - tlustym nanosem silikonu
8) revizni dvirka z magneticke dlazdice byla vytvorena z nepresne seriznute dlazdice, cimz vznikla prilis velka neesteticka mezera
9) neschopnost dodrzet pri obkladani horizontalni rovinu (viz fotografie laserove cary v priloze), kdy se pan Novak byl schopen na sirce mistnosti odchylit o 1,5 cm, cimz vznikla u napojeni stropu zvetsujici se spara, kterou se snazil prekryt tlustou vrstvou akrylatoveho tmelu (bezuspesne). Absurdni vymluvy, ze "asi mam spatny laser" (novy laser Bosch) a nebo, ze strop je krivy (vzdalenost od znivelovane podlahy po strop byla pred pokladnou naprosto konstantni ve vsech castech mistnosti)
10) spara dlazby na oblozeni vestaveneho WC/Geberit neprochazi stredem! Pan Novak nevymeruje pred pokladkou a nasledne se vymlouva, ze vizualizace take neni na stredu (pres opakovene upozorneni, ze vizualizace je jen pro inspiraci co se tyce rozlozeni barev)
11) Olistovani provedeno takovym zpusobem, ze krive uriznuty obklad vytvari rozsirujici se sparu ve smeru od podlahy ke stropu. Pri olistovani dveri navic lista na jedne strane presahuje obklad (na druhe strane je spravne v rovine).
12) vyrezy pro zasuvky ostipane, nelze vystipnute casti skryt za zasuvkami, protoze vyrezy jsou prilis velke

Ověřené hodnocení
Komentář dodavatele k hodnocení:

Odpověď pro pana "239734". V první řadě mi netykejte, husy jsme spolu nepásli. Očividně nejste dobrého vychování a chováte se jako úplný primitiv. Udivuje mě, že "předěláváte" až teď, pokud vím, tak jste tvrdil, že Vaše "opravy" již začaly cca před třemi měsíci, tzn. už byste to měl mít dávno hotové, nejspíš cestujete časem... Další věc jsou ty Vámi zmiňované "vajgly pod obkladem", na Vámi přiložené fotce vidím pouze jeden, vskutku pěkný kousek, jako byste ho čerstvě vykouřil (ten vajgl), myslím si, že pokud by byl pod obkladem, tak by na něm zcela jistě bylo lepidlo a nebyl by takhle čistý :). Dále jsem Vás chtěl upozornit, zda jste četl pravidla hodnocení u NejŘemeslníků, zřejmě s nimi nejste dobře seznámen. Nicméně nedávno jsem viděl jakýsi dokument, kde tvrdili, že člověk může mít různé druhy úchylek, ve vašem případě to tedy bude chronické pomlouvání, osočování z krádeží atp. zřejmě Vás to ale uspokojuje jak fyzicky, tak psychicky. Nicméně může to být trestné. Doporučuji navštívit nějaké specializované centrum. Mimochodem původně jste tvrdil, že jsme Vám "odcizili" dlaždice a najednou vymýšlíte jakýsi "sekáč". Úsměvné :) Navíc pokud vím, tak jste nás "obral" Vy a nezaplatil jste ani korunu. Nejdřív všechno honem udělat, pochválit, pak začít s vymýšlením chyb, abyste to měl "zdarma", pěkné. To je asi vše k Vaší "žabomyší válce" Děkuji a přeji krásný zbytek dne. Dobrý den, v první řadě děkuji za hodnocení. Práce byla odvedena stejně dobře a kvalitně jako při jiných realizacích a stavební dozory s naší prací nemají problém. Vámi přiložené fotografie jsou zavádějící, není z nich jasně vidět co a kde se nachází, navíc půlka z nich ani nevypadá, že je od Vás... Dále bych chtěl podotknout, že ceník našich prací jste měl asi 14 dní předem a na vše jste se mohl zeptat před nástupem, případně si vzít někoho jiného. Oněch 130 (ne 150, jak uvádíte), byly hodiny přidavače (za celý měsíc prací), který byl v tomto případě nezbytný, při takovém rozměru dlaždic a přesunu takového množství materiálu atd. Nikdo Vám neřekl abyste něco odečítal, dostal jste fakturu, kde bylo jasně napsáno, které práce byly provedeny... Veškeré naše nářadí je diamantové od korunek po kotouče a řezačku. Normálně pila není třeba, ale když si vymyslíte, že 120 cm široký obklad půjde až ke stropu po celém obvodu koupelny, tak byla pila zapotřebí, aby byly všechny řezy stejné. Všude jsme postupovali dle zásad, navíc jsme s Vámi vždy vše konzultovali předem. Jediné co mi nejde do hlavy je to, že celý měsíc, zdůrazňuji celý měsíc, jste každý den kontroloval naší práci, dokonce jste s manželkou chodil po čerstvě položené dlažbě, což jste sám přiznal do telefonu, vše jste chválil a líbilo se Vám to. A pak, když došlo na placení, tak otočíte a že je to celé špatně? Haló, po měsíci každodenní kontroly, úsměvné :)... Když jsme začali, tak jste rovnou mohl říct, že se Vám to nelíbí a že nás nechcete, ale místo toho nás to necháte celé udělat a pak nezaplatíte. Navíc my vše měřili profi křížovým laserem, ne obyčejným boschem za pár set korun a maximální rozdíl tam byl +-2 mm (ne x centimetrů), což se ale může stát i z důvodu nepřesného obkladu, každý obklad může mít jinou velikost i setinky milimetru a pak to je vidět až ve výsledku a sečte se to. Mimochodem u Vás byla místo obkladu použita dlažba. Bohužel z důvodu zahlcení vašimi fotkami nemohu přidat svoje. Přeji krásné vánoce a šťastný nový rok, doufám, že jste si za "ušetřené" dali mnoho darů pod stromeček.

Hledáte informace o oboru obkladač? Jak na to, na co si dát pozor, nejnovější trendy, apod.?

Rekonstrukce koupelny v paneláku: víme, jak ji zvládnout levou zadní

I na pár metrech čtverečních můžete vykouzlit koupelnu snů. Přečtěte si, jak rekonstrukci naplánovat, a inspirujte se našimi ukázkami.

Kolik stojí rekonstrukce koupelny? Cena závisí na vybavení a rozsahu prací

Co stojí vana a co sprchový kout? A na kolik přijdou řemeslnické práce při rekonstrukci koupelny? Dozvíte se v našem článku.

Rekonstrukce bytového jádra: Jak si zařídit koupelnu snů i na pár metrech čtverečních?

Chystáte se předělat starou umakartovou koupelnu? Poradíme vám, jestli ji zbourat nebo jenom opravit, a přidáme taky tipy týkající se rozpočtu

Sprchový kout, nebo vana? Poradíme vám, jak se rozhodnout

Máte malou koupelnu a nevíte, jestli zvolit vanu nebo sprchu? Poradíme vám, podle čeho se rozhodnout, a přidáme ukázky konkrétních rekonstrukcí.

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

V kategorii Obkladač máme
přes 3 tisíce referencí = víme, jaká firma z vašeho okolí je dobrá.

Obkladace

5.0
— Kč
Obkladace
Obkladace
Obkladace
Zadání
Obkladani koupelny a zachodu. Koupelna o velikosti 2.5x3x2.5 A zachod 1.9x0.9x1.3
Hodnocení
Super. Bez konkurence.
Dodavatel
Ladislav Jančík - ZEDNICTVÍ
Rovečné

Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novo...

5.0
— Kč
Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novostavbě
Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novostavbě
Realizace koupelny, Wc a pokládka dlažeb v novostavbě
Zadání
Realizace koupelny a Wc na novostavbě v rodinném domku. Použitý obklad se skládal z hladkého v matné bílé, plasticky zvlněný dekor v lesku a obklad… Více
Hodnocení
Naprosto vynikajicí prace i přístup
Dodavatel
Adam Křápek obkladačské práce
Hluk

Obklad kuchyne

4.7
5 000 Kč
Obklad kuchyne
Obklad kuchyne
Zadání
Hledam sikovneho obkladace, ktery by oblozil prostor mezi spodnimi a hornimi skrinkami kuchynskeho koutu a ktery umi pracovat se sparovaci hmotou Ma… Více
Hodnocení
Spolehlivy, peclivy a hlavne ochotny clovek. Mohu jen doporucit.
Dodavatel
REKOREALPRAG s.r.o.
Vysoký Újezd

ObkladačTato práce se opravdu povedla. Firma zašla o pomyslný metr dál než musela a zákazník jí udělil Kozlovu pečeť poctivosti.

5.0
— Kč
Obkladač
Obkladač
Obkladač
Zadání
Hezký den, sháním obkladače na obložení koupelny, WC a položení dlažby v technické místnosti. RD Stříbro Jedná se o 12,4 m2 dlažby a 55 m2 obkladů.… Více
Hodnocení
Musím vyzdvihnout příjemné vystupování i jednání p. Kadlece. Realizace naší zakázky se bohužel protáhla, což je ale pochopitelné vzhledem k několika problematickým místům, která se během provádění d… Více
Dodavatel
Václav Kadlec
Praha-Čakovice

Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenic...

5.0
— Kč
Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenické rohy
Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenické rohy
Obklad koupelny a dlažba, velkoformát + kamenické rohy
Zadání
Dobrý den, poptávám šikovného obkladače na velkoformáty do koupelny: Obklad 120x60 - 34,5m2 Dlažba 120x30 - 9,6m2 Spíž 60x60 - 6,7m2 Pros… Více
Hodnocení
Stavím 3 roky. Hodně si dělám sám, protože jsem perfekcionalista. Byl jsem na začátku trochu skeptický - z minulých zkušeností. Ale tady nemám co vytknout. Už dlouho se mi nestalo, aby řemeslníci u … Více
Dodavatel
lokal STAV s.r.o.
Plzeň

Stavební úpravy - facelift novostavbaTato práce se opravdu povedla. Firma zašla o pomyslný metr dál než musela a zákazník jí udělil Kozlovu pečeť poctivosti.

5.0
— Kč
Stavební úpravy - facelift novostavba
Stavební úpravy - facelift novostavba
Stavební úpravy - facelift novostavba
Zadání
Lehký facelift pro svého zákazníka v novém bytě ( 2017) na Černém Mostě. Prosím o odbornou pomoc s přípravou bytové jednotky pro nastěhování novým… Více
Hodnocení
Dobrá komunikace se zákazníkem. Rychlý průběh.
Dodavatel
Paralela s.r.o.
Praha - Chodov

Víme, kolik řemesla stojí a umíme vás inspirovat

Chcete znát průměrnou cenu práce nebo se inspirovat podobnými referencemi?

Vyberte si související téma:

Potřebujete poradit?