6. 9. 2021, aktualizováno 13. 6. 2022

Stíhat zakázky, řídit lidi, sledovat trh s materiálem a držet krok s konkurencí. Není toho zrovna málo, co jako podlaháři musíte zvládnout. A tak pro vás máme pár tipů, které vám ulehčí každodenní dřinu i celé podnikání. Poradíme vám, jak získat slevu na nákup materiálu nebo na školení pro podlaháře, kde se sdružují ostatní profíci z oboru i které kurzy slouží k rekvalifikaci.

Přidejte se k Cechu podlahářů a získejte užitečné výhody

Podlahářské firmy, výrobci, školy, technici a další experti z oboru, ti všichni se sdružují v Cechu podlahářů. Když jste členem, můžete využít slevy na vybavení, pracovní oděvy a služby, jako první se dozvíte o novinkách na trhu nebo o změnách v technických normách.

Hlavní cíl spolku je podporovat profesionály z oboru, zjednodušovat jim podnikání a zároveň zvyšovat prestiž řemesla. A jak to dělají? Podílí se na změně zákonů, spoupracují při tvorbě technických norem nebo připravují materiály pro studenty podlahářských oborů. I vy se můžete na takových změnách podílet. Aby vám nic neuteklo, sledujte nejlépe facebookovou stránku cechu.

Pokládání plovoucí podlahy.
Pokládání plovoucí podlahy.

Využijte slevu na školení a další odměny od NejŘemeslníků

Možná, že suché podlahy už dávno děláte, ale pokud ne, pak je tahle informace právě pro vás. Rigips a jeho Škola suché výstavby má mimo jiné v nabídce kurz na podkládku sádrokartonové podlahy. A když se zaregistrujete u nás, můžete tohle školení absolvovat se slevou 500 Kč.

Profil na NejŘemeslnících vám ale přinese i další výhody:

  • 1000 Kč v kreditech do začátku. U nás se získávají zakázky za kredity. Ty si musíte sice nakoupit předem, ale hned po registraci jich můžete nasbírat až 40 úplně zdarma. První zakázky vás tak nebudou nic stát. A oproti jiným poptávkovým portálům se u nás kredity odečítají až ve chvíli, kdy zákazník požádá o váš kontakt.
  • Ležák od Kozla. Osvěžit se a zahnat žízeň, to se po práci vždycky hodí. Proto jsme spojili síly s pivovarem z Velkých popovic a vymysleli Kozlovu míru poctivosti. Jde o další způsob hodnocení řemeslníků a firem: když odvedete špičkovou práci nebo uděláte něco navíc, zákazník vám může přidělit Kozlovu pečeť poctivosti. A jedna taková pečeť = 3 × ležák od Kozla.
  • Online stavební deník na 2 měsíce zdarma. Mějte v práci přehled díky aplikaci Stavario. Umožní vám řídit zakázky jednoduše z mobilu nebo tabletu: můžete sledovat docházku, zásoby materiálu i to, kdo má zrovna půjčené nářadí. Nebo posílat zákazníkům fotky přímo ze stavby. A s profilem u nás máte placenou verzi aplikace na 2 měsíce zdarma.
Představení online stavebního deníku Stavario

Rekvalifikační kurzy

Pokud o kariéře podlaháře teprve přemýšlíte, máme tipy i pro vás. Abyste se mohli tímto řemeslem živit, musíte nejdřív získat úplnou profesní kvalifikaci v oboru. K ní vedou dvě cesty: buď absolvovat odpovídající kurz (Dejte pozor, aby měl akreditaci Ministerstva školství.), nebo prokázat praxi. V každém případě musíte doložit osvědčení, že máte jednu z následujících kvalifikací:

  • Podlahář dřevěných podlah
  • Podlahář laminátových podlah
  • Podlahář povlakových podlah

Víc informací o rekvalifikaci najdete na stránkách Národní soustavy kvalifikací.

TIP: Pokud jste zapsaní na Úřadu práce, bude vám rekvalifikační kurz proplacen.

Jakmile budete mít kvalifikaci v kapse, čekají vás ještě administrativní záležitosti. Mezi ty hlavní patří vyřízení živnostenského oprávnění. Bez něj byste se pokládáním podlah nemohli živit (A je potřeba i k registraci u nás). Profese podlaháře přitom spadá do řemeslných živností. Abyste ji získali, je potřeba doložit odbornou způsobilost (buď vzdělání v oboru nebo odbornou kvalifikaci), právní způsobilost a trestní bezúhonnost. Založení řemeslné živnosti stojí 1000 Kč.

Staňte se členy Profiklubu!

Profesní sdružení Weber vítá ve svých řadách (nejen) podlaháře a nabízí celou spoustu výhod. Můžete si například zdarma vyzkoušet materiály Weber, bezplatně absolvovat certifikační školení nebo se účastnit regionálních setkání členů. Těmi jsou nejen řemeslníci a stavební firmy, ale i zákazníci společnosti Weber nebo pracovníci stavebního dozoru. A navíc, se vstupem do Profiklubu získáte 500 Kč v kreditech na získání zakázek u nás. Tak na nic nečekejte a přihlaste se.

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x