26. 10. 2021, aktualizováno 12. 1. 2023

Dveře nemusí být jenom praktickou záležitostí. Zvlášť, když je vyrobí šikovný truhlář. Kombinace poctivé ruční práce a přírodního materiálu totiž dokáže divy. Dřevo můžete využít jak na vchodové dveře, tak do interiéru. Přesvědčte se sami. Vybrali jsme několik povedených ukázek z našeho portálu.

Dřevo je klasika, která neomrzí. Jde o přírodní, odolný a hřejivý materiál, který vašemu domovu dodá na útulnosti. Tak proč z něj nemít dveře? Interiérové, vchodové, nebo rovnou oboje, když poptáte poctivého řemeslníka, určitě neuděláte krok vedle. Každý kousek bude originál, se specifickou a neopakovatelnou kresbou.

Dřevěné dveře vyžadují větší počáteční investici než třeba ty plastové, ale věříme, že jí nebudete litovat. Vždyť dveře z masivu vyrobené na míru vám při správné péči vydrží dlouhé desítky let. A jak se o ně tedy správně starat?

  • K omývání používejte jen lehce navlhčený hadřík, můžete ho namočit do mýdlové vody.
  • Vyhněte se drátěnkám, kartáčům, saponátům, rozpouštědlům a jiným agresivním prostředkům.
  • Dejte pozor, aby dveře nebyly příliš blízko topení, nesvědčí jim to.
  • Vchodové dveře trpí nejvíc, ošetřujte je pravidelně abrazivním lakem.

Dveře na zakázku, co skvěle padnou. Inspirujte se!

Další výhodou dřeva je, že se hodí jak do původních, tak do moderních interiérů. Dřevěné dveře rozhodně nejsou určené jenom na chalupu, do roubenky nebo srubu. Naopak. Když je zkombinujete z ostatními materiály, jako je sklo nebo kov, můžete dosáhnout působivé souhry. Podívejte se, jak se to povedlo našim zákazníkům, ať už s dveřmi do interiéru nebo s těmi vchodovými.

Interiérové dveře z masivu

Hned 11 kusů kazetových dveří, tak zněla poptávka od zákazníka Davida. Jako materiál si přál masiv, konkrétně smrk nebo borovici. Jedny z dveří měly být navíc prosklené a jedny posuvné, všechny natřené na bílo.

Výsledek vidíte sami a i my říkáme – „Dobrá práce“. A co na to zákazník? Tady je úryvek z jeho hodnocení: „Byli jsme nadmíru spokojeni. Dveře působí bytelným dojmem, nevržou, otevírat i zavírat jsou hladce. Komunikace byla bezproblémová, termín i cena dodrženy, instalace a dodatečné seřízení dveří pečlivé a pohodové.

Celé vyjádření zákazníka najdete v detailu reference.

Troje interiérové dveře vyrobené na zakázku.
Troje interiérové dveře vyrobené na zakázku.

Replika dveří z období secese

Jak ze starého udělat nové a zároveň dodržet původní ráz? Chce to šikovné řemeslníky a ty u nás naštěstí máme. Tentokrát neměli vůbec jednoduchý úkol: v opravované secesní vilce bylo potřeba udělat nové vchodové dveře. Ty původní byly podle tehdejších zvyklostí dělěné na půl a neprojelo jimi ani jízdní kolo, natož kočárek.

Majitel domu si přál vyměnit původní borovici za dub. Co ale muselo zůstat, byly všechny secesní ozdoby. Jak říkají sami řemeslníci. „Třešničkou nade dveřmi byla replika původního zasklení s pískovanými, secesními motivy.“

Nové vchodové dveře si zachovaly původní secesní vzhled.
Nové vchodové dveře si zachovaly původní secesní vzhled.

Co říkáte na výsledek? Zákazník si nové vchodové dveře pochvaloval, z hodnocení je to znát: „S realizací jsem velmi spokojen. Cena nebyla malá ale výsledek stojí rozhodně za to. Komunikace s dodavatelem byla plynulá a vstřícná… … rozhodně všem doporučuji.“

Celý popis zakázky si můžete opět přečíst v detailu reference.

Skládací dveře do pergoly

S méně tradičním požadavkem přišel zákazník Petr. Tentokrát se nejednalo ani o interiérové, ani o vchododové dveře, nýbrž o dveře do pergoly. A navíc skládací. Firma, kterou u nás Petra našel, si ale s úkolem bravurně poradila. A tomu odpovídá i recenze:

Očekávání bylo překonáno i vzhledem k tomu, že jsem hledal firmu pro realizaci dřevěných závěsných skládacích dveří asi rok a několik firem dokonce zakázku odřeklo s tím, že něco takového neumí. V reálu to vypadá naprosto úžasně, vypracovánodo nejmenších detailů a při samotné montáži, bylo vše kreativně doladěno na místě k naší naprosté spokojenosti…“

Více informací najdete v detailu poptávky.

Dveře na míru teď stráží vchod do pergoly.
Dveře na míru teď stráží vchod do pergoly.

Sháníte šikovné truhláře? Hledejte u nás!

Pokud byste taky rádi dřevěné dveře na míru, pak máme dobrou zprávu. Na našem portálu najdete celou řadu ověřených truhlářů a firem i s ukázkami jejich prací. Zadejte si zdarma poptávku a my vám s hledáním vhodného dodavatele pomůžeme.

5 2 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Marie
Marie
2 let před

Dobry den. Chtela jsem ohodnotit Vas clanek na 100% ale hvezdicky se zavrely. Mam s Vasi firmou nedavnou ale velmi dobrou zkušenost. Zbozi co jsem si objednala doslo v naproste profesionalni kvalite. Zabalene velmi perfekne az jsem nejdrive trochu zapochybovala zda neni z nejake hodne vzdalene zeme nebo prekoupene od velkovyrobce. Po rozbaleni perfektne popsana montaz na stitku, drevo dobre zpracovane, kvalitne suche, vsechny komponenty plnopocetne,dobre navrzene na pozadovanou / deklarovanou/ nosnost a pritom vse velmi lehke , coz jsem do podkrovi s nizkou nosnosti potrebovala. Zkracene- prekvapeni ze nic neni eko- osizene na na zbozi nizke prodejni hodnoty. Jiz se s tim nesetkavam. Proto dekuji! Preji hodne uspechu! Holeckova M.

1
0
Přidejte svůj názor.x