Chci začít
Karel H. řešil/a:

Zhotovení a dodání venkovních parapetů

Vybral/a si řemeslníka u71814, který to vyřešil na:
1,0
V oboru parapety máme dalších 211 zkušeností od zákazníků:

Tato reference bohužel nemá fotografie. Zobrazit další reference.

Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Potřeboval jsem dodat venkovní parapety do novostavby RD. Potřeboval jsem i odbornou radu ohledně rozměrů, uchycení apod.

Hodnocení práce zákazníkem:

Spolupráce s touto firmou byla jedna velká komedie. Potřeboval jsem dodat venkovní parapety na svůj rodinný domek - novostavbu. S montáží parapetů jsem neměl zkušenosti a potřeboval jsem poradit jaké rozměry zvolit, jak se uchycují k oknu apod.

Pán L. byl velice ochotný a mile rád mne poradil. Stavil se na stavbě, vše vysvětlil, rozměry parapetů si změřil. Snad do dvoudnů mne zaslal nabídku. Nejednalo se o nějak velkou položku tak jsem jinde nepoptával. Jen jsem si udělal hrubé porovnání z různých ceníků kč/metr. Cena tak nějak odpovídala.

Po podpisu smlouvy a zaplacení snad 70%!! zálohy se vše najednou obrátilo. Pan L. najednou nekomunikoval, nezvedal telefony, jen sliboval. Měli jsme stanovený termín a bylo vidět,že se nestihne. Pan L. se ustavičně vymlouval, že má plno zakázek, že nestíhá.

Kolikrát jsme se třeba ráno domluvili,že odpoledne se staví a parapety přijede namontovat. Vše jsem si tedy přeorganizoval abych měl čas. Na barák jsem přijel dříve a čekal jsem na něj, ale pan L. nejel a nejel. Telefon nezvedal, nevolal. Reagoval pouze po sms typu: "Byl jsem na stavbě, něco jsem řešil, mobil jsem slyšel, ale nemohl jsem ho zvednout". Ihned po přijetí sms jsem mu volal nazpět a opět telefon nebral.

Takto se to táhlo několik týdnů.

Naštěstí jednoho dne mne během dopoledne volal., že za pár hodin bude vyjíždět z Pardubic a že mne parapety přiveze a namontuje. Ovšem že bude chtít doplatit zbytek ceny a že to bude chtít hotově. Že ještě ten den má někam jet něco platit a že ty peníze ode mne potřebuje. Prý nemá možnost kde vybrat (volal mne z Pardubic!) Jednalo se asi o 900kč a já je u sebe neměl. Jinak to bohužel udělat nešlo, převodem to dát nechtěl, prý fakturu má vystavenou a nechce v ní škrtat.

V práci jsem musel skončit dříve a jet 10km do bankomatu pro peníze.

Když pan L. dorazil tak parapety přivezl a začal je montovat. Ovšem když jsem viděl jak si při montáži počíná tak jsem pánovi řekl,že si je raději namontuji sám. Panu L. to nevadilo, byl spíše rád. Vzal fakturu a škrtl v ní položku montáž (najednou se ve faktuře škrtat mohlo?)

Mám spoustu oken a bohužel jsem si parapety všechny nezkontroloval. Druhý den, když jsem měl více času tak jsem je všechny prošel a zjistil jsem, že jeden parapet je delší. Neměl jsem možnost a jak ho zaříznout. Bál jsem se použít běžný řezací kotouč na kov abych nepoškodil barvu.

Domluva s panem L. byla děsivá. Opět nezvedal telefony, nekomunikoval. Pokud se ozval tak jen pouze formou sms.

Asi týden či dva trvalo, než si pro špatný parapet poslal svého syna. Další asi necelé tři týdny trvalo než ho zařízl na správnou míru.

Pro parapet jsem si ale už musel dojet sám, cca 17km.

Byl jsem rád, že už to mám za sebou a vyřešené.

Jinak nějaké parapety byly i mírně poškrábané, ale za to asi pan L. nemohl. Parapety měli ochrannou fólii, která byla neporušená a když se stáhla tak nějaké parapety byly mírně poškrábané. Pan L. to očividně řešit nechtěl a já byl rád, že mám aspoň něco.

A proč tuto negativní recenzi píšu až nyní? Skoro po roce? Tohoto webu jsem si všiml teprve nedávno a rád bych upozornil na tohoto pána "umělce"

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

Potřebujete poradit?