Chci začít
Gabriela V řešil/a:

Vybavení rodinného domu Spálov Semily

Vybral/a si řemeslníka Pražský Truhlář s.r.o., který to vyřešil na:
5,0
V oboru truhlářství a stolařství máme dalších 7430 zkušeností od zákazníků:
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

prostřed malebné krajiny, mezi Jizerským a Krkonošským pohořím, vyrostla nádherná chalupa pro trávení příjemných chvilek odpočinku i relaxace. Chalupa má přízemí a jedno podlaží. V přízemí se nachází obývací pokoj s krbem, kuchyň, pokoj, chodba, koupelna a technické místnosti. Horní patro se skládá z dětského pokoje, ložnice, koupelny a toalety. Během zimních měsíců vznikalo vnitřní vybavení, které bylo na jařez velké části připraveno k instalaci.

Výrobu vybavení do interiéru jsem začal deseti dveřmi s obložkovými zárubněmi. Křídla dveří z borovice se skládají z rámové konstrukce a „palubkových“ výplní. Každou palubku jsem vyrobil z truhlářského řeziva ( fošen borovice). Palubky s vloženým perem jsou k sobě lepeny a vsazeny do drážky v rámu, čímž je zajištěna pevnost a odolnost celé výplně. Ta zároveň slouží i jako opora pro rám dveří v případě nežádoucího pohybu dřeva do stran. Montáž zárubní i křídel, včetně zámků a kování jsem provedl svépomocí. Povrch dřeva jsem ošetřil olejovým mořidlem tak, aby byla zvýrazněna kresba a struktura dřeva. Následně jsem aplikoval speciální transparentní olej na dveře. Díky kterému jsou dveře chráněny před nežádoucími vlivy. (voda, mechanické opotřebování.

Interiérové dveře vyráběné na zakázku

Palubkové dveře do místnosti 2

Novostavba vytváří dokonalý prostor pro kreativitu či využití inspirací, ať už z pohledu stavebně-technického řešení nebo celkové atmosféry vznikajícího domova. Strukturu jasanového dřeva, až výtvarně působící, jsem v domě využil pro výrobu vnitřních dřevěných schodů. Do tohoto domu jsem navrhl schody sedlového typu. Zamezil jsem tak vzniku podesty, která by se do daného projektu nehodila, z tohoto důvodu je také poslední schod prodloužením podlahy v patře. Skryté bočnice ukotvené do zdi z obou stran, tvoří dokonalou podporu schodů a mají vysokou nosnost. Za značně praktický prvek schodiště můžeme považovat i tzv. podstupně. Povrch schodů je hladký, opatřený transparentním tvrdým voskovým olejem, který vysoce odolává mechanickým vlivům a zároveň dřevo prokresluje.

Točité schodiště z jasanu

Shodiste pohled spodni truhlář, nábytek na míru, renovace

Kuchyňská linka s borovicovými dvířky v „palubkovém“ stylu

Kuchyně celková fotka

Největší a současně nejsvětlejší místnost domu, která se nachází v přízemí, byla určena jako obývací pokoj, spojený s kuchyňskou linkou v délce 4m. Do linky jsem zakomponoval všechny základní spotřebiče (lednici, indukční varnou desku, vestavěnou troubu i myčku). Zákazník si přál oddělit lednici dřevěnou stěnou. V horní skříňce jsou umístěny police a digestoř s odtahovou trubkou, zakrytou demontovatelným poklopem. Po stranách digestoře jsou rozmístěné volné poličky na odkládání nádobí a jiných předmětů. Kuchyňská linka je zakončena „palubkovým“ obkladem. Veškeré pohledové části tvoří borovicové dřevo. Tím si kuchyň zachovává jednotný vzhled, který koresponduje s interiérovými dveřmi. Pro pracovní desku zákazník zvolil tzv. polaminovanou dřevotřísku, která je v dnešní době k tomuto účelu obvyklým a cenově dostupným materiálem. Dřevěná dvířka kuchyně jsem ošetřil tvrdým voskovým olejem s bílým pigmentem. Olej jsem nanášel tak, aby se bílý pigment zachytil jen na části povrchu, avšak rovnoměrně. Tímto způsobem vznikne polotransparentní vzhled: „nádech bílé“. Popsaná technologie byla použita na přání zákazníka. Pokud jste zvědaví a přejete si vidět Váš kus nábytku během jeho realizace, rádi Vám po domluvě proces výroby v dílně ukážeme.

Ošetření stropních trámů

Stropní trámy

Pro celkové sladění interiéru si zákazník přál obrousit a ošetřit podhledové stropní trámy v přízemí domu, a to v odstínu interiérových dveří. Část trámů zasahovala i do koupelny, kde bylo nutné trámy nejdříve důkladně natřít impregnačním nátěrem, kvůli vysoké vlhkosti v místnosti. Po obroušení následovalo nanesení olejového mořidla. Po zaschnutí jsem provedl „uzavření povrchu dřeva“ transparentním tvrdým voskovým olejem. Vnitřní zařízení prostoru po ukončení prací působí velmi útulně!

Hodnocení práce zákazníkem:

Velká spokojenost, můžu jen doporučit. Štěpán je neskutečně precizní a s každým detailem si vyhrál. Prakticky si poradil s našimi představami z pinterestu a dokázal je zrealizovat. Doporučil nám ideální dřevo do interiéru, kde jsme požadovali maximální funkčnost v kombinaci s krásnou kresbou dřeva. Skvělá domluva a seriózní jednání.

Hledáte informace o oboru truhlářství a stolařství? Jak na to, na co si dát pozor, nejnovější trendy, apod.?

Kolik stojí rekonstrukce kuchyně? Cenu určuje způsob provedení i rozsah prací

Než se pustíte do práce, připravte si rozpočet na novou kuchyň. Poradíme vám, co všechno do něj zahrnout.

Důkaz místo slibů: sádrokarton unese i kuchyňskou linku

Možná se to nezdá, ale sádrokartonová příčka unese až desítky kilo. V článku vám povíme, jak na to a představíme i ultra pevný SDK.

Rekonstrukce kuchyně: na co všechno myslet při plánování?

Naplánujte si kuchyň snů. Poradíme vám, který tvar linky vybrat, jak správně rozmístit lednici, dřez a sporák, a přidáme i povedené ukázky.

Interiérové a vchodové dveře: proč zvolit ty od truhláře?

Když se snoubí dřevo a poctivá ruční práce, je to radost pohledět. Nechte si vyrobit dveře na zakázku, ať už ty vchodové nebo interiérové.

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

V kategorii Truhlářství a stolařství máme
přes 6 tisíc referencí = víme, jaká firma z vašeho okolí je dobrá.

Truhlářství a stolařství

5.0
— Kč
Truhlářství a stolařství
Zadání
Dobrý večer, hledám šikovného truhláře/stolaře, který by byl ochoten vyrobit kuchyn na míru s kvalitním kováním a také třebas pomohl navrhnout l… Více
Hodnocení
Dobrý večer, Chtěl bych se podělit o naše zkušenosti ohledně spolupráce s firmou FOSYN - Ing. Jiří Pechman Dodavatele naši zakázky jsme hledali pouze online a odpověď od truhlářské firmy Fosyn na … Více
Dodavatel
ing.Jiří Pechman
Pchery

Truhlářství

5.0
— Kč
Truhlářství
Truhlářství
Truhlářství
Zadání
truhlářství odborné práce, atypické zařízení hospody a jiný nábytek z masivu Výroba a montáž samonosného schodiště do kanceláře Obecního úřadu … Více
Hodnocení
Hodnocení této firmy provádím jako technický dozor investora - Obec Pohledy. Truhlářstvím byly prováděny atypické prvky interiéru na akci Obecní dům Pohledy. Provedené práce byly provedeny k plné … Více
Dodavatel
Jaromír Tlustoš
Kunčina

Dodávka a montáž stropního trámového obkladu do...

5.0
75 000 Kč
Dodávka a montáž stropního trámového obkladu do novostavby
Dodávka a montáž stropního trámového obkladu do novostavby
Dodávka a montáž stropního trámového obkladu do novostavby
Zadání
Dodávka a montáž stropního trámového obkladu do novostavby. Objednatel si vybral do největší obytné místnosti domu tradiční valašský strop. Obklad s… Více
Hodnocení
děkujeme za krásný strop
Dodavatel
ing.Tomáš Rosa-Dotek dřeva
Hustopeče nad Bečvou

Truhlářství a stolařství

5.0
— Kč
Truhlářství a stolařství
Truhlářství a stolařství
Truhlářství a stolařství
Zadání
Skříňka do kuchyně na míru - rozměry 26 x 63 x 28 cm (dle obrázku), barva bílá, jedna polička v horní třetině. Měli bychom zájem také o přivrtání do… Více
Hodnocení
Pan Rosa odvedl vysoce profesionalni praci, jak z hlediska pristupu, rychlosti dodani, tak i kvality vyroby a montaze. Urcite doporucuji!
Dodavatel
Tomáš Rosa
Praha 4

Venkovní terasaTato práce se opravdu povedla. Firma zašla o pomyslný metr dál než musela a zákazník jí udělil Kozlovu pečeť poctivosti.

5.0
— Kč
Venkovní terasa
Venkovní terasa
Venkovní terasa
Zadání
Poptávám dodělání venkovní terasy 34m2 v Líšnici u Prahy. Terén v tuto chvíli není připraven na pokládku. Je potřeba kolem dokola udělat obrubník do… Více
Hodnocení
Firma odvedla naprosto skvělou práci, velmi oceňuji dobrou komunikaci, spolehlivost a rychlost provedení. Nakonec byla terasa ještě zvětšena o pár m2 a změněna varianta podlahy, která dodala na robu… Více
Dodavatel
Josef Chmurčiak, DiS.
Liberec

Truhlářství a stolařství

5.0
— Kč
Truhlářství a stolařství
Truhlářství a stolařství
Truhlářství a stolařství
Zadání
Poptávám rekonstrukci kuchyně v rodinném domě v Jirkově.
Hodnocení
Velmi dobře a kvalitně odvedená práce, solidní jednání. Byli jsme velmi spokojení :-) Určitě se na pana Sorala v budoucnu obrátíme.
Dodavatel
Josef Soral
Chomutov

Víme, kolik řemesla stojí a umíme vás inspirovat

Chcete znát průměrnou cenu práce nebo se inspirovat podobnými referencemi?

Vyberte si související téma:

Potřebujete poradit?