Chci začít
Jan E. řešil/a:

Lakování/nátěr interiérových smrkových dveří

Vybral/a si řemeslníka Jan Rufer, který to vyřešil na:
1,0
V oboru renovace dveří máme dalších 245 zkušeností od zákazníků:
Reference
Detaily a cena
Dodavatel
Zadání poptávky zákazníkem:

Poptávám lakování/nátěr 10ks smrkových dveří a zárubní viz foto.

Rozměry dveří 80x197.

Součástí poptávky jsou i drobné opravy, které se většinou vyřeší přebroušením, přípdaně trochou kitu apod.

Množství: 10

Termín realizace: dle dohody

Lokalita realizace: Středočeský kraj

Maximální cena: dle nabídek

Hodnocení práce zákazníkem:

Hodnocení po částečné realizaci:

Rád bych připojil svou dnešní zkušenost s panem Ruflerem a jeho kolegou.
Komunikace a dohodnutí zakázky včetně ceny proběhlo bez problémů.
Po příjezdu a obhlídce dveří zjistili, že na dveřích jsou asi větší škrábance než jsou schopni za dohodnuté peníze opravit.
Po obroušení prvních dveří a aplikaci laku kostatovali, že je potřeba použít místo přivezeného bezbarvého laku probarvená lazura, kterásnad opravené přebroušení skryje.
Prý to ale změní stávající odstín, což jsem úplně nechtěl.
Po nákupu probarvené lazury jsem byl s odstínem celkem spokojený, i původní poškození bylo vcelku skryté.
Když jednotlivé dveře nosili ven, kde je i natírali, kolega pana Ruflera stále mezi zuby nadával jak jsou dveře těžké a jak se špatně nosí.
Bylo to moc příjemné to s jakým nadšením tu práci dělá poslouchat.
Když natřeli a vrátili na misto třetí dveře, šel jsem zkontrolovat kvalitu odvedené práce.
Musím konstatovat, že právě proto aby výsledek byl pěkný, nepustil jsem se do lakování sám a svěřil vše "odborníkům".
Co jsem viděl mě celkem dost nemile překvapilo.
Sám vím, že dřevo se natírá ve směru vláken, nikoli kolmo k nim.
Na několika místech v obloucích i jinde je dřevo zjevně natřeno přesně jak se nemá.
Zároveň jsou vidět kruhové stopy po broušení brusným papírem.
Pány jsem tedy velice slušně, bez emocí na toto upozornil, že s tímto nejsem příliš spokojen a že bych rád, aby to dělali lépe.
Dostal jsem odpověď, jestli to nechci náhodou stříkat pistolí...
Pak odešli ven, kde ještě asi 10 minut něco dělali a najednou klapla venkovní vrátka, a pánové odjížděli.
Bez rozloučení, bez vysvětlení, bez vrácení třech nedokončených dveří na své místo.
Ooravdu profesionální chování.
Musím říci, že ten, kdo po nich bude tyto troje dveře opravovat, bude mít asi více práce, než když by na ně tito pánové nesáhli.
Bohužel více peněz to asi bude stát mě.
Tedy ještě jednou děkuji za profesionálně odvedenou práci a chování!
Možná to nebude z přiložených fotografií tak patrné jako v reálu, ale pro představu to myslím bude stačit.



Hodnocení 2 po přečtení reakce na mou referenci:

Nebudu se již více rozepisovat, tedy pouze fakta:
1) Pokud bych věděl, jak uvedenou práci nejlépe realizovat, napsal bych přesný postup. Takto jsem to nechal na posouzení každého zájemce. Jeden psal olej, druhý psal 2 vrstvy laku, třetí psal zase něco jiného.
2) To, že jsem psal o natření olejem, byl pouze dotaz … přesné znění: „bezbarvý lak...nějaký slobovrstvý, nebo zda by se na to hodil nějaký olej apod?“
3) Minimálně 2x jsem pánovi před dohodnutím termínu realizace nabízel, aby se nejprve přijel podívat … bez odezvy
4) Pak se nesmí divit, že přijde na zakázku překvapen a nevybaven
5) 3mm stříkaného laku z výroby 😊))))) – lež jako věž!!! Je tam naopak slabovrstvý ne příliš odolný lak, kvůli kterému je na dveřích vidět každý škrábanec. Původní lak nemá ani 1mm. Odhaduji max 0,3mm. Jakémukoli zájemci mohu mé tvrzení doložit.
6) Poškození na 80% plochy 😊))))) – další lež – některé dveře, které jsou častěji používané, jsou horší. Zrovna ty vyfocené v poptávce byly nejhorší. Na fotce to ale téměř vidět není. Pán si zřejmě myslel, že bude mít vše za půl dne hotové a 10 tis. v kapse.
7) Jelikož nejsem profesionál v oboru, neuměl jsem zhodnotit co bude lazura obnášet. Rozhodně jsem nechtěl žádné tmavší odstíny dveří, než byly původní, tedy jsem ihned nereagoval kladně.
8) Já jako poptávající přece nemusím mít žádné profesionální jednání 😊 nevím o čem to pán píše … jednání jsem měl odpovídající situaci a chování obou rádoby řemeslníků
9) Mimochodem odvoz na lakovnu mi také jeden řemeslník nabízel za podobnou cenu cca 10 tis. Zárubně by si ale bohužel neodvezl.
10) Z ničeho jsem se nehroutil.
11) Takováto oprava nebyla možná na zahradě na tzv. koleni ani nátěr na sluníčku kde lazura zasychala pod štětcem - To, že pánové neznají pracovní postupy je jejich věc a podle toho jejich práce vypadá… Vůbec jsem nepochopil, proč mi dveře opírají o garáž, proč nemají například nějaký pracovní stůl, stavební kozy apod. Ve finále mě dorazili tím, že chtěli pomalu dveře brousit a natírat na místě v domě.
12) Co jsem nenapsal do původní recenze: po nátěru 3 dveří lazurou tato lazura i po 2 měsících lepí. Nejvíce se to projevuje při zavření dveří, kdy se na ně nalepí těsnění, které je na obložkách a po otevření dveří se toto těsnění vytrhne z drážky, ve které drží, tedy u třech dveří už nedrží ☹
13) „V zadání nelžete“ – každý může posoudit co je v zadání napsané a nakolik je to dostatečné. Komu se to dostatečné nezdá, zeptá se, nebo přijede na obhlídku.
14) Zmínil jsem se pánům, že mám i další poptávky – vymalování domu, natření dřevěných konstrukcí. Pouze jsem se zeptal, zda by na to měli čas a kdy. Řekli v září. Já jsem podotkl, že bych to potřeboval realizovat během prázdnin. K ničemu jsem je netlačil 😊 ani k tomu nemám žádné páky. Preferoval bych samozřejmě, aby všechny práce dělala jedna firma. Teď jsem rád, že tato to rozhodně nebude.
15) Také se budu těšit na případné osobní setkání v budoucnu, do Nižboru jezdím velmi často! – pán vyhrožuje, nebo nevím jak si to vysvětlit …Mohli jsme si to vyříkat na místě, kdyby neutekli.
16) Také jsem uvažoval o nějakém oznámení za poškození cizí věci, když mi takto zničili troje dveře.
17) „že by jste nafotil dveře a obložky s původním poškozením ať se můžeme ještě pořádně zasmát“ – opravdu si myslím, že do poptávky fotit 10 dveří z obou stran + obložky není možné. Možná bych to i udělal, pokud by bylo možné tolik fotek vložit
18) Koukněte naschvál i na ostatní mé poptávky a sami můžete zhodnotit obsáhlost poptávky.
Tedy oběma pánům ještě jednou děkuji.
Každý, kdo toto čte si samozřejmě úsudek udělá sám.
Kdo by měl zájem, mohu podat více informací, mohu poslat fotky, mohu osobně ukázat jejich práci.

Ověřené hodnocení
Komentář dodavatele k hodnocení:

Děkuji panu Erazmusovi za obsáhlou slohovou práci! Jste šikovnej učitelka češtiny by na vás byla hrdá a já vás klepu po ramínku! Podle jeho poptávky a dohody se jednalo o přelakování dveří a obložkových zárubní se zadáním i v poptávce "Součástí poptávky jsou i drobné opravy, které se většinou vyřeší přebroušením, případaně trochou kitu apod." Při dalším jednání mi psal, že by dveře stačilo natřít olejem :) Navrhl jsem mu bezbarvý odolnější lak. Poptávku jsem tedy vnímal, jako drobné obroušení pár škrábanců a 2x nátěr. Bohužel se pan Erazim jaksi zapomněl zmínit, že je na dveřích již z výroby 3mm stříkaného laku a že "až na pár škrábanců" je poškození velmi vážné! Vypadající jako by po dveřích a zárubních doma bruslili.. Poškození bylo na 80% plochy dveří i obložek. Po zhodnocení a snahy kladného řešení, že lakem to opravdu opravit nepůjde (návrh na probarvení lazurou) , se pan Erazim začal hroutit a komunikace a jednání z jeho strany upadlo...až jsem si chvíli říkal jestli mu nemám zavolat nějakého terapeuta. Takže mu také děkuji za velmi profesionální a ukázkové jednání. Po aplikaci lazury na vzorové dveře,potvrdil že by to šlo že to bude asi dobré. Bohužel další dveře byly s poškozením horší a horší.. obložky po smrti. Již jsme s kolegou věděli že to nepůjde..že je to zralé odvézt na lakovnu pomalu za desetinasobnou cenu. Takováto oprava nebyla možná na zahradě na tzv. koleni ani nátěr na sluníčku kde lazura zasychala pod štětcem. Nabídl jsem mu odvoz dveří na dílnu..odmítl.. z logického navýšení ceny a jiného postupu se zhroutil. Pro nás to byl naprosto zbytečný den, který vyjde firmu minimálně na 6000,-Kč do mínusu.. Standartně opravdu nikomu neutíkám bez vysvětlení, ale tady bohužel nebylo jiné řešení. Dobrá rada do života pane Erazim, až budete příště poptávat nějakou práci, tak v zadání nelžete..to opravdu nevím co jste si myslel..ale o nějaké "vyčůranosti" to nejspíš svedčilo, že pane Erazim!! Ušetříte pak čas sobě i ostatním! Další rada do života.. vymalovat barák a udělat podbití.. když vám řeknu nějaké naše reálné termíny a vy na to já to ale chci tak a pomalu hned.. mi jsme taky jenom lidi co si berou přes léto dovolenou a opravdu se netočí svět jenom kolem vás!! Myslím si o vás také své ..a nic dobrého to není , a věřím že jste si udělal náramně dobře svojí slohovou prací , tak to vám přeji :) Také se budu těšit na případné osobní setkání v budoucnu , do Nižboru jezdím velmi často! Ještě by bylo dobré , když umíte tak hezky fotit , že by jste nafotil dveře a obložky s původním poškozením ať se můžeme ještě pořádně zasmát!!

Další profíci z oboru.

Ukázat další firmy…

V kategorii Renovace dveří máme
přes 320 referencí = víme, jaká firma z vašeho okolí je dobrá.

Renovace dveří

4.7
— Kč
Renovace dveří
Renovace dveří
Renovace dveří
Zadání
Prosím o cenovou nabídku renovace křídel dveří (včetně skel a klik). Rozměry jsou: š. 75 x v. 200 (1x bez skel) š. 65 x v. 200 (3x bez skel) š. … Více
Hodnocení
velká spokojenost, cena i termín dodrženy, výborné jednání, výsledek moc pěkný
Dodavatel
Zdeněk Chudoba - Unimal
Praha 11 - Chodov

Renovace panelákových dveří, minibar - kuchyňsk...

4.7
12 000 Kč
Renovace panelákových dveří, minibar - kuchyňský kout ze zbytků starých skříní
Renovace panelákových dveří, minibar - kuchyňský kout ze zbytků starých skříní
Renovace panelákových dveří, minibar - kuchyňský kout ze zbytků starých skříní
Zadání
Ve velmi malém atipickém bytě chtěl zákazník vytvořit útulný koutek bar - kuchyně s co nejmenšími finančními nároky
Hodnocení
Ze začátku celá činnost vypadala děsně.., ale během pár dní se začala z hromady desek z rozbitých skříní rýsovat pěkná práce. Termín se sice trošku prodloužil, ovšem musíme podotknout, že to bylo kv… Více
Dodavatel
Řemeslo Praha
Praha 4

Renovace zárubní a dveří

5.0
— Kč
Zadání
Požadovali jsme renovaci zárubní a 3 vnitřních bytových dveří včetně kování. Dvoje dveře jsou prosklené + u jedněch (koupelnových) jsme požadovali … Více
Hodnocení
S provedenou požadovanou renovací zárubní + 3 vnitřních bytových dveří včetně výměny kování a osazení větrací mřížky do koupelnových dveří a věšáku jsme velmi spokojeni. Dohodnutý termín byl přesně … Více
Dodavatel
Pragoflorservis spol s r.o.
Praha 4

Renovace dveří

4.7
12 000 Kč
Renovace dveří
Renovace dveří
Renovace dveří
Zadání
Repasování kovových dveří ve společných prostorech domu (vnější a vnitřní). Specifikace: - renovace stávajících kovových cca 45 let starých dveř… Více
Hodnocení
vše splněno, skvělá dohoda, flexibilita a dobře odvedená práce.
Dodavatel
Petr Filip
Praha 10

Renovace panelákových dveří

4.7
16 800 Kč
Renovace panelákových dveří
Renovace panelákových dveří
Renovace panelákových dveří
Zadání
1) sundat původní nátěr 2) dřevo je potřeba na více místech opravit/zatmelit 3) občas je skle je po okrajích přečmárlý proužek barvy/tmelu - půjde… Více
Hodnocení
Hodnotím cca po měsíci od dokončení. Za práci na rekonstrukci a materiál (barvu) řemeslníci dostali 16800,- Pozitiva: Výborná domluva, slušnost Práce odvedena zhruba v termínu Přijatelná kvalita… Více
Dodavatel
Jiří Kavalír - Kavalír & spol
Praha 13

Renovace dveří a zárubní

5.0
— Kč
Renovace dveří a zárubní
Renovace dveří a zárubní
Renovace dveří a zárubní
Zadání
Poptáváme renovaci dvou dveří. Jedny jsou vstupní a dvoukřídlové. U nich bychom potřebovali seškrábat lak a znovu natřít barvou slonová kost. To … Více
Hodnocení
Vynikajici detailni prace. Nakonec jsme vnitrni dvere ani nechteli natrit, po odstraneni barvy se ukazalo, ze jde o krasne drevene dvere. Venkovni dvere byly repasovany vcetne prahu, ktery ted vypa… Více
Dodavatel
Marcel Panták
Praha 10

Víme, kolik řemesla stojí a umíme vás inspirovat

Chcete znát průměrnou cenu práce nebo se inspirovat podobnými referencemi?

Vyberte si související téma:

Potřebujete poradit?