27. 11. 2019, aktualizováno 17. 12. 2021

Hlídací pes

Chytré zařízení RE.GUARD se instaluje na přívodu vody do objektu ihned za vodoměrem. Jeho úkolem je monitorovat 24 hodin denně v průběhu celého roku souběžně průtočné množství a tlak vody v potrubí. Pro měření průtoku vody se využívá přesná ultrazvuková technologie, která je optimalizována tak, aby minimalizovala tlakové ztráty.

Na základě sofisticky navrženého programu pak dokáže porovnáním hodnot posoudit, zda nedošlo k nežádoucímu úniku vody, byť v minimálním množství. Pokud se tak stane, RE.GUARD automaticky uzavře přítok vody, případně vyšle signál varující, že v potrubí není něco v pořádku.

Vždy však záleží na konkrétní situaci. RE.GUARD je s pomocí nejmodernější Z-Wave komunikační technologie, využívající nízkoenergetické radiové vlny, spojen se základnou a následně pak s aplikací, kterou má uživatel nainstalovanou buď ve smartphonu, případně v tabletu nebo na počítači (aplikace je k dispozici pro Android od verze 7 a pro iOS od verze 11). Výhodou Z-Wave je, že RE.GUARD může být instalován ve sklepě a přesto je spolehlivý ani silné zdi mu nevadí. Současně tato technologie umožní propojení například se stávajícím systémem Chytrého domu, s jehož pomocí se ovládají další zařízení.

V základním nastavení jsou dva módy: přítomen a nepřítomen. Následně po instalaci zařízení se pro tyto módy nastavují upřesňující parametry, podle kterých pak systém vyhodnocuje co se v potrubí děje. V případě „nepřítomnosti“ je RE.GUARD schopen indikovat nejen prasklé potrubí ale i protékající WC či kapající armaturu.

Při větším úniku se přívod vody automaticky zavře a aplikace na situaci upozorní. Jsou však různé situace, například když má majitel nemovitosti na zahradě zavlažující systém, kdy je možné nastavit pro daný časový interval určité množství vody, které systém povolí odebrat. V módu „přítomen“ lze pak nastavovat ještě více parametrů. 

RE.GUARD lze kompletně ovládat na dálku pomocí aplikace na telefonu. Jednou denně, obvykle ve 3 hodiny ráno dle výrobního nastavení (lze měnit), systém zmapuje pokles tlaku a vyhodnotí, zda nedošlo k nějaké nenormální situaci. RE.GUARD pohlídá spolehlivě všechny rozvody vody v objektech a zabrání tak neočekávaným haváriím. Je možné jej také doplnit o některá přídavná zařízení – například bezdrátový detektor přítomnosti vody u praček nebo ve sklepích (záplavové oblasti apod.). Na českém trhu se začne prodávat na konci roku.

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x