2. 4. 2020, aktualizováno 9. 12. 2021

Před rokem jsme se touhle dobou věnovali článkům o fasádách, stavebních materiálech a zahradách. Letos je téma bohužel méně zábavné. 
Coronavirus a opatření státu v boji s ním zasahují do života i práce nás všech. Dění, které se týká řemeslníků a firem zabývajících se řemeslnými obory, bedlivě sledujeme a nejaktuálnější informace s Vámi sdílíme na blogu i na sociálních sítích.

Jsme v tom s Vámi!

Dobrého partnera poznáte v těžkých časech a proto jsme tu pro Vás a snažíme se, aby to dobře dopadlo.
Celý řemeslný trh zaznamenal pokles počtu poptávek, protože lidé v obavách z viru začali zakázky odkládat. Se zákazníky jsme proto v kontaktu a vysvětlujeme jim, že v poptávání řemeslníků mohou bez obav pokračovat.

Pracujeme na získávání nových poptávek 

Aby se počet poptávek zase zvýšil v co nejkratší době, soustředíme se teď hlavně na rozšíření marketingových činností a spuštění dalších způsobů, jak nové poptávky získávat.

Připravujeme další pomoc

Plánujeme také nové výhody a  bonusy, díky kterým se Vám bude na poptávky v této nelehké situaci lépe reagovat. S jejich přípravou nám můžete pomoci a dát nám vědět, jak současná situace ovlivňuje Vaši práci a co by Vám nejvíce pomohlo.

[bannertag txt=“Řekněte nám, co Vás trápí a podílejte se na novinkách.“ cta=“VYPLNIT DOTAZNÍK“ url=“https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeofkFEPpU8AgK331yD229PFTHcKByS6CheA-b86C3Z6J3NMw/viewform?fbzx=633705179664889882″]

Stát pomáhá živnostníkům

Protože situace je pro živnostníky a malé podnikatele skutečně náročná, vláda spolu s dalšími institucemi zavádí podpůrná opatření – včetně jednorázové podpory 25 tisíc Kč na základě čestného prohlášení pro živnostníky, kteří teď nemohou podnikat a příspěvku ve výši 424 Kč za každý den v případě, že musí zůstat doma z důvodu ošetřování člena rodiny. Pro lepší orientaci v zavedených opatřeních pro Vás připravujeme aktuální články – například Liberační balíček a úvěrový program Covid nebo odpuštění platby důchodového pojištění pro všechny živnostníky a odložení 3. a 4. vlny EET o tři měsíce.

Obchody na řemeslníky myslí

Zjišťovali jsme, jaký vliv mají současná opatření na  obchody, výrobce a prodejce stavebních materiálů a dobrou zprávou je, že většina prodejen je pro profesionály otevřena.


Například Stavebniny DEK na webu uvádí: „Zároveň jsme dočasně změnili otevírací dobu našich prodejen v pracovních dnech od 7 do 16 hodin. O víkendech budou všechny naše prodejny dočasně zavřené.“

K nákupu můžete využít e-shop nebo bezkontaktní nákup s objednávkou předem. Také stavebniny PRO-DOMA mají otevřeno v souladu s platnými omezeními – ve všední dny do 16 hodin a o víkendech zavřeno. Velké hobbymarkety, jako jsou Hornbach či Obi, mají pro řemeslníky otevřeno ve všední dny i o víkendech, ale se zkrácenou otevírací dobou. Při vstupu do prodejny je nutné se prokázat Profikartou nebo osvědčením o podnikatelské činnosti (živnostenský list, výpis z obchodního rejstříku, apod.). Počítejte s tím a mějte některý z dokumentů u sebe.


Z výrobců materiálů například Weber na webu uvádí: „Nadále nabízíme naše stavební materiály a služby, naše pobočky jsou otevřené a jsou Vám k dispozici. V tuto chvíli bohužel nikoliv pro prodej koncovým zákazníkům (osoby bez IČO).“

[bannertag txt=“Chcete další články a novinky? S námi o nic nepřijdete.“ cta=“INFORMACE PŘEHLEDNĚ“ url=“https://www.nejremeslnici.cz/blog/category/poradna/“]

Využijte čas a plánujte

Je dobré myslet dopředu a pokud nemůžete zakázky realizovat teď, půjde to později. Proto je potřeba se na to připravit a v jejich získávání pokračovat.

Teď je ideální doba, abyste se zákazníky v klidu plánovali a domlouvali se na budoucím provedení. Zákazníci ocení, že s nimi komunikujete a společně najdete řešení jejich projektů.

Co můžete udělat hned…

Aby se Vám nové zakázky získávaly co nejsnadněji, můžete si upravit profil, doplnit ukázky prací a požádat předchozí zákazníky o hodnocení. Pokud budete cokoliv potřebovat, zavolejte nám – rádi Vás uslyšíme!

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x