1. 4. 2020, aktualizováno 17. 12. 2021

Opatření státu pro boj s Coronavirem ovlivňují životy i práci každého z nás, řemeslníky nevyjímaje. Pokles počtu poptávek, ukončování rozběhnutých zakázek i strach z nedostatku materiálu – to jsou problémy se kterými se jinak vytížení řemeslníci musí v tuto chvíli vyrovnat.  My, zákazníci, ale potřebujeme řemeslníky a řemeslníci potřebují nás, zákazníky, aby se mohli věnovat své profesi. Všichni táhneme za jeden provaz a chceme, aby to dobře dopadlo!

Řemeslníci nekončí

Šikovní řemeslníci s epidemií nezmizeli. Jsou tady a mohou pracovat  bez omezení za předpokladu, že dodržují bezpečnostní opatření, která stát vyžaduje. A ta většině z nich v práci nebrání. Ani oni ale nechtějí riskovat své zdraví a respektují doporučení. A tak si u vás nejspíš předem ověří, zda nejste v karanténě, aby ji svojí prací u vás neporušovali.
Přesto řemeslníkům zakázky odpadají kvůli obavě veřejnosti z nakažení.

Ale to může být dobrá zpráva pro vás. Za běžných okolností byste si na spolehlivého řemeslníka museli počkat i několik měsíců. Sehnat takového, který si na vás udělá čas, je teď ale mnohem snazší. Dohodnout zakázku a konzultovat nabídky a možnosti řešení můžete v dnešní době online nebo po telefonu a i na realizaci se dá domluvit tak, že se nemusíte osobně vůbec potkat – smlouvy se dají oskenovat a poslat, klíče se dají nechat pod rohožkou, vše je o komunikaci. A z nakažení strach mít nemusíte, protože řemeslníci nosí respirátory.

[bannertag txt=“Reference řemeslníků a průměrné ceny zakázek přehledně.“ cta=“CHCI SE PODÍVAT“ url=“https://www.nejremeslnici.cz/ceniky-remesel“]

Nejlepší čas na plánování

Chystali jste se letos na rekonstrukci, fasádu, pergolu nebo novou podlahu? Doporučujeme poohlížet se po řemeslníkovi už teď, než se situace uklidní a zase budou mít plné kalendáře. Řada firem a řemeslníků myslí dopředu a nabírá zakázky na pozdější dobu, až se vše vrátí do starých kolejí.

Řemeslníci často říkají, že na komunikaci nemají čas a odpovídají zákazníkům krátce nebo jednoslovně. Konzultovat s některými řemeslníky svoji představu je proto obvykle téměř nemožné. Pokud plánujete například stavbu nebo rekonstrukci, ale potřebujete se poradit s odborníkem, teď je ta nejlepší chvíle. Řemeslníci mají momentálně čas komunikovat, plánovat, poradit a v klidu se domluvit na budoucím provedení.

[bannertag txt=“Je to větší věda, než jste čekali?
Klikněte a nechte to na zkušeném řemeslníkovi.“ cta=“POPTAT ŘEMESLNÍKA VČAS“ url=“https://www.nejremeslnici.cz/zadat-poptavku?csrc=head“]

Zachraňme české řemeslo

Řemeslníků je v posledních letech nedostatek a jejich kalendář je běžně plný na několik měsíců dopředu. Vláda a úřady jim život často neulehčují a současný stav jejich situaci rozhodně nepomohl. Nenechme české řemeslo umřít!

Pokud jste měli na letošní rok v plánu pustit se do nějaké realizace a shánět řemeslníka, není důvod to odkládat. Naopak se dá říct, že teď je nejvhodnější doba – začíná sezóna a řemeslníci mají čas a zájem o nové zakázky.

 

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x