13. 12. 2022, aktualizováno 8. 2. 2023

Bez projektové dokumentace se neobejde žádná stavba ani rekonstrukce. Koho oslovit na zpracování takového dokumentu? Projektanta, a třeba právě Ing. arch. Jana Linharta. Ten má u nás už 37 referencí: dělal projekty ke stavbě domů, chat, pergol, garáží i vodovodních a kanalizačních přípojek. Přečtěte si, jak se mu právě teď daří.

V rámci série rozhovorů představujeme řemeslníky napříč obory, kterým spokojení zákazníci udělili Kozlovu pečeť poctivosti. Pro řemeslníky to znamená nejen ocenění práce navíc, ale i pivo od Kozla zdarma a zvýhodněné nakupovaní ve Stavebninách DEK.

Kdo Vás přivedl k profesi, kterou teď vykonáváte?

K profesi mě přivedly dvě věci: kamarád a nutnost vylepšit si rodinný rozpočet.

Kde a jak se vzděláváte a učíte novinkám ve svém oboru?

Zdrojem mých nových informací je jednak internet, ale pak i propracovaný systém vzdělávání a školení v České komoře autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT).

Projektant Jan Linhart.

Osvědčila se Vám spolupráce s NejŘemeslníky? Za co byste je pochválil, co by se mělo zlepšit a co postrádáte?

Spolupráce se mi osvědčila. Oceňuji na nich především to, že jsou schopni selektovat poptávky, které jsou vhodné i pro mě. 

Co pro Vás znamená ocenění Kozlova pečeť poctivosti?

Každé pozitivní ocenění člověka jednoznačně potěší. Pro mě toto cenění znamená, že dělám práci dobře.

Jaký dopad měl na Vaši práci strmý růst vstupů?

Jsem projektant, takže v projekci mě to až tolik neovlivnilo, ale i tak se mi vstupy zdražily (obecně inflace, papír, cartridge apod.). Rovněž jsem zaznamenal, že začali šetřit i někteří zákazníci.

Co Vás v současné době těší a co naopak štve?

Poslední dobou mě mnoho radosti nepostihlo. Mám-li být pozitivní, pak bych především ocenil, že při vyřizování úředních záležitostí a při komunikaci s úřady vůbec mohu používat datovou schránku.

Potřebujete projektovou dokumentaci nebo sháníte jiné projekční služby? Zadejte si u nás poptávku. Kromě pana Linharta máme v databázi celou řadu dalších firem. Zadání poptávky je zdarma.