13. 12. 2022, aktualizováno 8. 2. 2023

Gabriel Lexa nabízí dodání a pokládku podlahy vinylové včetně přípravy podkladu (stěrkování), plovoucí laminátové, masivní dřevěné podlahy, a to i dvouvrstvé, třívrstvé jak plovoucím způsobem, tak lepením. „U mé profese není důležité, jak vypadám, ale co jsem odvedl za práci, říká.

V rámci série rozhovorů představujeme řemeslníky napříč obory, kterým spokojení zákazníci udělili Kozlovu pečeť poctivosti. Pro řemeslníky to znamená nejen ocenění práce navíc, ale i pivo od Kozla zdarma a zvýhodněné nakupovaní ve Stavebninách DEK.

Kdo Vás přivedl k řemeslu, které nyní vykonáváte?

Odpověď vás asi šokuje, ale je to tak. Patřím k internetové generaci. Proto kdybych měl po pravdě odpovědět na tuto otázku, musím přiznat, že mě k této profesi přivedl Google.

Kde a jak se vzděláváte a učíte novinkám ve svém oboru?

Vzhledem k předešlé odpovědi vás asi nepřekvapím, když řeknu, že to je opět internet. Není ale sám. Rád využívám různých předváděcích akcí, kde se vždy dozvím něco nového.

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Neosvědčilo se mi to. Již si žádná taková přání rozhodně nedávám. Život je přináší sám.

Osvědčila se Vám spolupráce s NejŘemeslníky?

Tato platforma je velice dobrý nápad. Musím jednoznačně konstatovat, že se tato spolupráce vyplácí a jsem jim za to vděčný.

Jaký dopad na vaši práci měl strmý růst vstupů?

Zde zaznamenávám velký dopad. Negativní. Zdražování jednoznačně vede k menšímu počtu zakázek. Lidé jsou nuceni šetřit, a proto investici do podlahy dvakrát zváží. Nejprve musí poplatit zálohy. Pokud to není urgentní, peníze do nové podlahy raději odloží. Klientů, kterým by to bylo jedno, je opravdu velice málo.

Proto je velice důležité, co jim nabízíte. Pokud je jejich hlavním kritériem cenová dostupnost a jednoduchost pokládky, doporučuji laminátové podlahy. Vybírat zde mohou hned z několika dokonalých imitací dřeva nebo kamene. Nabídka zahrnuje také voděodolnou variantu vhodnou pro aplikaci v koupelně či kuchyni. Klient díky zámku 1click2go jistě ocení i jednoduchost a rychlost pokládky.

Najdou se však i zákazníci – je jich ale jako šafránu – kteří zvolí třeba ryze přírodní a 100% ekologickou variantu jakou jsou 3vrstvé dřevěné podlahy. I přes vyšší pořizovací cenu i nároky na údržbu, převáží příjemný, teplý pocit při chůzi po dřevěné podlaze a skvělá tepelná i zvuková izolace. Pokládka je navíc možná také s podlahovým topením.

Můžete jmenovat svůj oblíbený velkoobchod, kde nejčastěji nakupujete materiál?

Jde o obchod Supellex, kde nejen nakupuji v jejich Profi zóně, ale naleznu zde mnoho informací ke stavební chemii, nabídku profi nářadí včetně kontaktu na opraváře. Probíhají zde i praktické ukázky z pokládky podlahových krytin.

Potřebujete novou podlahu? Suché podlahové systémy ze sádrovláknitých či sádrokartonových dílců jsou ten nejrychlejší způsob, jak položit nebo zrekonstruovat podlahu. Rychlost výstavby je přitom pouze jedna z výhod suchých podlah. Ty další jsme pro vás sepsali v našem článkuAnebo u nás rovnou poptejte řemeslníka či firmu. Zadání poptávky je zdarma.