23. 1. 2020, aktualizováno 1. 11. 2023

Jakou podlahu vybrat do kuchyně? Sepsali jsme pro vás desatero aneb proč je dobré zvolit laminát.

Odolnost proti vlhkosti

Co třeba vlhké boty, rozlitá tekutina nebo sklenice nápoje, která vám vyklouzne z ruky? Žádný problém! Za prvé, prkna Quick•Step® jsou vyrobena z voděvzdorné lepené desky HDF. Kromě toho, bezkonkurenční patentovaný pokládací systém Quick•Step® Uniclic byl navržen tak, aby panely držely mimořádně pevně pohromadě a aby tak zůstaly. V podlaze proto nejsou žádné spoje, kam by mohla vniknout voda. To však neznamená, že laminátová podlaha může zůstat delší dobu vlhká. Stejně jako u mnoha jiných podlah je nejlepší nenechat vodu na podlaze dlouho. 

Odolnost proti poškrábání

Kuchyňská podlaha musí vydržet hodně: padající nůž, pobíhající děti, domácí zvířata, večírky apod. Díky nové technologii ochrany proti poškrábání (výsledku mnohaletého výzkumu) mají laminátové podlahy Quick•Step® vylepšenou, dokonce ještě odolnější vrchní vrstvu, která poskytuje mimořádnou ochranu proti poškrábání. Přítomnost nanočástic ve vrchní vrstvě znamená, že podlaha je ještě méně náchylná k drobným oděrkám. 

Snadná údržba

Laminát je jednou z nejméně náročných podlah, jaké si můžete přát. Uzavřená povrchová struktura brání ulpívání špíny a prachu na podlaze. Vše, co potřebujete pro běžnou údržbu, je mop Quick•Step® s látkou z mikrovlákna, kterou lze prát. Když děti či domácí zvířata udělají na podlaze nepořádek nebo když na ni například vylijete olej, postačí vám suchý či mírně navlhčený hadřík. Vaše kuchyňská podlaha bude v mžiku zase čistá. Není divu, že se povrchy kuchyňských pracovních ploch stále častěji vyrábějí z laminátových materiálů. 

Široký výběr

Quick•Step® nyní poskytuje výběr z více než 160 různých vzorů. Chtěli byste v kuchyni teplý pocit dřeva? Nebo vzhled přírodního kamene, nebo snad keramických či betonových dlaždic? Ve všech těchto případech můžete spojit výhody laminátu se vzhledem dřeva či kamene. Nebo proč nerozšířit kuchyňskou podlahu do obývacího pokoje? A naopak.

Kompatibilita s podlahovým topením

Zvolíte-li správnou spodní vrstvu, můžete podlahu Quick•Step® snadno spojit s podlahovým topením. Když se podlaha zahřívá, spoje zůstávají těsné, a to díky plovoucímu způsobu položení a pevnosti spojů Uniclic.

Trvanlivost

Laminátové podlahy jsou rozděleny do tříd použití od 21 do 34. Všechny laminátové podlahy Quick•Step® mají třídu 32 či vyšší a jako takové jsou vynikající do rušných místností v domácnosti. Dlouhodobá záruka je důkazem toho, že v laminátové podlaze Quick•Step® budete mít doma neobyčejně pevnou podlahu: na všechny laminátové podlahy máte až 25letou záruku proti opotřebení, skvrnám a vyblednutí. 

Antistatické vlastnosti

Aby při kontaktu s vodivými předměty nedocházelo ke vzniku elektrostatického náboje, každá podlaha Quick•Step® je ošetřena tak, že je trvale antistatická.
Další přínos: antistatická podlaha nepřitahuje prach a prach k ní nelne. Je tedy skvělá pro alergiky.

Snadné pokládání

Díky patentovanému pokládacímu systému Uniclic lze laminátovou podlahu Quick•Step® položit rychleji a snadněji než jiné typy podlah. Lepidlo či jiná pojiva nejsou nutná. Jednoduše zacvaknete podlahu dohromady – to je vše.   

Snadná demontáž

Laminátovou podlahu Quick•Step® lze nejen snadno zacvaknout dohromady, ale i rozebrat. Podlahu tak můžete snadno přestěhovat do jiné místnosti v domě. A když opouštíte pronajatý dům či byt, můžete si bez problému vzít podlahu s sebou.

Vynikající hodnota v poměru k ceně

Líbí se vám představa přírodního kamene ve vašem domě, ale nelíbí se vám cena? Je-li tomu tak, laminátová podlaha Quick•Step® je ideálním řešením – dokonce i do kuchyně. Laminát působí dojmem například vápence a vy se nemusíte vzdát snadné údržby, kterou kuchyňská podlaha vyžaduje.

Každou zakázku je lepší podložit smlouvou o dílo a předávacím protokolem. Pokud si nejste jisti co a jak, můžete využít dokumenty ke stažení ZDARMA.

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x