23. 4. 2020, aktualizováno 23. 11. 2021

Ekologická řada Wineo 1000 se zámkovým spojem zahrnuje kolekci Stone s 8 dekory kamene a Wood s 20 dekory různých druhů dřevin. Vnější úprava závisí na konkrétním dekoru, kamenné dílce mají převážně perleťový povrch, dřevěná prkna zase reálnou či výraznou strukturu.

Podlahy Wineo PURLINE nevyžadují speciální údržbu, díky dokonale uzavřenému povrchu k čištění postačí i čistá voda. Mají vysokou odolnost, zatížení těžkým nábytkem ani kolečkovými židlemi je nepoškodí. Stabilita u nich byla navýšena vytvrzením skelným vláknem. Jsou zcela bez výparů, bezpečné pro lidské zdraví, neobsahují PVC, chlor, změkčovadla ani rozpouštědla.

Výrobce zpracovává bio-polyuretan, dále řepkový nebo ricinový olej, výroba probíhá zcela bez chemických přísad. K silným stránkám patří pružnost, díky které při chůzi nezatěžují klouby, hřejivý povrch i pro bosou nohu a nenáchylnost na působení vlhkosti. Spíše měkký a tichý povrch této podlahové krytiny přispívá k příjemné akustice v místnosti. 

Konstrukční tloušťka dílců se zámkovým spojem je pouhých 5 mm. S tepelným odporem 0,01 (m²K)/W se skvěle hodí k umístění na podlahové topení, zapotřebí je pouze vhodná podložka. Zámkový spoj usnadňuje a urychluje pokládku. Výhodou je i možnost následného rozebrání krytiny, aniž by byla zničena. Podklad by měl být suchý, rovný a čistý, bez jakýchkoli nedokonalostí v podobě prasklin a kamínků. 

Kromě nových kolekcí se zámkovým spojem lze vybírat také z konstrukcí určených k pokládce lepením.

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x