15. 12. 2021, aktualizováno 23. 3. 2023

Kolik peněz si připravit na stavbu či rekonstrukci? Máme pro vás malou pomoc: využijte volně dostupné kalkulátory. Během pár minut vám spočítají spotřebu a cenu materiálu, některé dokonce umožňují výrobky rovnou objednat. Ušetříte si tak čas s dalším hledáním.

Během brouzdání po internetu padnete na celou řadu aplikací pro kalkulaci materiálu. Kterou z nich ale vybrat? V našem článku se podíváme hned na 7 uživatelsky nejpřívětivějších kalkulaček, které vám spočítají:

  1. Sádrokarton a příslušenství
  2. Konstrukce ze sádrokartonu – pro profíky
  3. Podlahy
  4. Fasády
  5. Omítky
  6. Sanační systémy
  7. Kompletní stavby

Sádrokarton a spol. spočítají kalkulátory Rigips

Ať už plánujete sádrokartonovou příčku, suchou podlahu nebo podhled, kalkulačka od Rigipsu je pro vás to pravé. Ve 3 krocích vám poradí s výběrem správné konstrukce a sestaví soupis veškerého materiálu, který budete potřebovat. Od sádrokartonových desek přes izolaci až po tmely a hmoždinky.Kalkulátor vám sice neřekne ceny za jednotlivé položky, ale v posledním kroku můžete poslat nezávaznou poptávku jednomu z distributorů. A kdybyste chtěli vědět, kolik stojí SDK desky a sádrokartonářské práce, sepsali jsme na toto téma článek.

Snímek obrazovky z kalulačky Rigips
Takhle vypadá soupis materiálu, který vám kalkulačka poskytne

Kalkulačka sádrokartonu pro profíky

Pokud hledáte program, který vám cenu za sádrokartonovou konstrukci spočítá do ještě větších detailů, vsaďte na další vychytávku od Rigipsu –⁠ profikalkulátor. V něm najdete kompletní portfolio konstrukcí Rigips i s technickými listy, montážními návody a CAD detaily. Program vám umožní vytvářet si vlastní projekty (např. kompletní rekonstrukce domu) a odeslat kalkulovanou poptávku na konkrétního distributora.

Weber nabízí hned 4 kalkulačky

Podlahy, fasády, omítky i sanační systémy. S tím vším vám pomůže Weber kalkulátor. U zvolené kategorie si nejprve vyberete konkrétní řešení, a pak už přejdete k samotné kalkulaci. V některých případech vám program umožní změnit doporučený materiál – jednoduše si vyberete z nabídky jiný. V posledním kroku vám kalkulátor zobrazí ceny za jednotlivé položky, které můžete rovnou objednat.

Ukázka, jak funguje kalkulátor Weber

Kalkulačka pro celou stavbu

V konfigurátoru Stavebnin DEK najdete hned několik kalkulátorů na jednom místě, např. pro základy a hrubou stavbu, pro rozvody elektřiny a vody, pro zateplení obvodových stěn, pro dokončovací práce i střechy. V některých případech už budete mít materiál systémem předvybraný, jindy si budete moci vybrat a případně si dokonce nechat poradit. I tady je možné celý soupis materiálu nakonec objednat.

screenshot z kalkulátoru DEK
První krok v kalkulátoru ISOVER – výběr konstrukce

Co dalšího přičíst k ceně za materiál?

Až budete řešit rozpočet na váš projekt (nehledě na to, jestli půjde o sádrokartonové konstrukce nebo zateplení celého domu), nezapomeňte i na další výdaje, jako je třeba vizualizace, dovoz materiálu nebo odvoz odpadu. I s nimi je třeba počítat. Zdaleka nejvýznamnější položkou ale bývá práce (pokud nebudete všechno řešit svépomocí). Sepsali jsme proto několik článků, kde uvádíme průměrné ceny různých řemeslných prací i s ukázkami konkrétních projektů. Všechny je najdete v naší rubrice Kolik co stojí.

Rozhodně taky není ostuda nechat celou kalkulaci i stavbu na profesionálech. U nás na portálu si můžete vybrat z databáze ověřených řemeslníků nebo stavebních firem, které vám s prací spolehlivě pomůžou. Stačí zadat poptávku zdarma.

0 0 Počet hlasů
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
0
Přidejte svůj názor.x